Американските стратегически бомбардировачи отработват тактиката за нанасяне на ракетни удари срещу

...
Американските стратегически бомбардировачи отработват тактиката за нанасяне на ракетни удари срещу
Коментари Харесай

Шойгу: US-бомбардировачи отработват ядрени удари срещу Русия

Американските стратегически бомбардировачи отработват тактиката за нанасяне на ракетни удари против Русия, обяви министърът на защитата Сергей Шойгу, представен от
„ През последния месец са осъществени към 30 полета до границите на Руската федерация, което е 2,5 пъти повече от същия интервал на предходната година “, сподели ръководителят на ведомството по време на диалози с китайския си сътрудник Вей Фънхъ.

Той особено означи, че интензивността на американските военни самолети доста се е нараснала покрай източните граници на страната. През 2020 година бяха осъществени 22 полета над Охотско море, до момента в който година по-рано бяха единствено три, сподели Шойгу.

Министърът сподели, че този месец, по време на учението Global Thunder, 10 бомбардировача са отработвали варианта за потребление на нуклеарни оръжия против Русия съвсем по едно и също време от западната и източната посока. Максималното разстояние от границата беше 20 километра. Той добави, че по време на полетите екипажите на американските самолети също упражняват постигане на линията на потребление на крилати ракети с конвенционален удар.

Според Шойгу сходни дейности съставляват опасност освен за Русия, само че и за Китай, заради което координацията на двете страни се трансформира в стабилизиращ фактор в международните каузи.

В същото време най-висшите военни на Русия и Съединени американски щати разговаряха по телефона. Съобщението пристигна от съветското министерство на защитата на фона на опасенията на Запада, че Москва може би приготвя инвазия в прилежаща Украйна. 

В изказване на министерството се споделя, че началникът на съветския общоприет щаб Валерий Герасимов и ръководителят на Обединения комитет на началник-щабовете Марк Мили са разискали " настоящи въпроси на интернационалната сигурност ", без да дават повече детайлности.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР